Brokkolisalat – beste jeg har smakt!

HipstamaticPhoto-549213143.251119

Dette blir en stor porsjon – sikkert nok til 4 voksne som hovedrett, og mange fler som tilbehør.

Du trenger:

500 gr (2 pakker) bacon i terninger (eller skinke med baconsmak)

200 gr (1 pakke) smårettskinke

2 friskt grønne brokkoli

1 stor rødløk, evt. 2 hvis du vil ha mye løksmak

50 gr pinjekjerner

1 dl solsikkekjerner

1 pose Mache-salat

1 pose majones, eller ca 150 gr.

1 beger creme fraiche

3 ss sitronsaft – helst fra en sitron, men fra flaske funker også.

3 ss eplesidereddik

Salt og pepper

Sånn gjør du:

Rist pinjekjerner og solsikkekjerner i en stekepanne. Ikke gå noe sted – det svir seg lett! Rist på pannen innimellom så du får jevn farge. Snakker av erfaring … Så, stopp i tide – de er ikke gode hvis de blir for mørke. Putt det hele i en skål.

Stek bacon og smårettskinke sprøtt. Dette kan gjøres i ovnen på et stekebrett, så slipper du klinete komfyr. Bare følg med så det ikke svir seg. Rot litt rundt i det innimellom.

Brokkolien skal ikke kokes, bare kutt av bukettene, del dem i småbiter og putt dem i en bolle. Så tar du stilkene og skreller dem, før du deler dem i småbiter også, og legger dem sammen med bukettene.

Kutt rødløken smått, og rør dem sammen med brokkolien.

I en ny bolle blander du majones, creme fraiche, sitronsaft og eplesidereddik. Smak til med salt og pepper. 

Så blander du alt sammen, bortsett fra Mache-salaten som skal ligge underst som en seng på fatet. Spar også noe av bacon- og skinkeblandingen og strø det over som pynt sammen med litt persille. Kjøttet ser unektelig mest fristende ut når det ikke er dynket i saus.

Velkommen til en frisk opplevelse – perfekt i sommervarmen!

Dette tok ca. 20 minutter, og er perfekt å ta med til et felles matbord.

Vel bekomme!

Facebook kommentarer
Tags from the story
,
More from Bjørg Hexeberg

Profilbilder

Det er viktig å ha gode profilbilder. Her er noen eksempler på...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.