På ønskelisten: Et Magnoliatre!

 

160213_Magnolia_i_mintgronn_vase_009 160213_Magnolia_i_mintgronn_vase_012

Et stort, bugnende Magnoliatre i hagen har alltid stått på ønskelisten, men på disse breddegrader tviler jeg på hvor vellykket det prosjektet ville blitt. Så da kjøper jeg heller en kvist i blomsterbutikken. Det blir det vårstemning av! De fås kjøpt fra februar til mai. Magnolia har fått navnet sitt fra den franske botanikeren Pierre Magnol som levde i Montpellier fra 1638-1715. På Wikipedia kan man også lese at arten Magnolia er hele 95 millioner år gammel. Dette var før biene kom til, derfor er de laget for å pollineres av biller.

Denne lille grenen skulle altså springe ut med alle knoppene sine, bare jeg ga den nytt, varmt vann med jevne mellomrom. Så det gjorde jeg.

Det hjalp ikke. Nå trenger jeg ny kvist. Jeg trenger vår!

Fordelen med små vaser og små kvister, er at de er lette å flytte på – og dermed kan jeg nyte synet av dem i flere rom. En dag på peishyllen, en annen dag i vinduskarmen.

Det er fint!

Forresten, visste du at det å drømme om et Magnoliatre visstnok symboliserer skjønnhet, ynde og eleganse, og at det i følge sikre kilder finnes over 200 sorter?

Da må det være mulig å finne en sort som kan overleve en vinternatt!

 

 

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.