Alene i en mørk kjeller

Aller helst vil hun sitte i total stillhet. I en kjeller. Uten forstyrrelser fra musikk, mann eller barn. Da jobber hun best. Da vokser kriminalromanene frem.

– Blir du ikke redd?

Jeg må spørre henne. Emelie Schepp. Denne 36 år unge, arbeidsomme kvinnen som er på full fart oppover popularitetslistene som krimforfatter. Hun som skriver bøker som er så skumle og samfunnstroverdige at barna hennes ikke får lov til å lese dem. Hun som ser opp til Camilla Läckberg og Jo Nesbø. Hun som etter kun tre år som forfatter er innkjøpt i 27 land. Det er intet mindre enn imponerende.

– Näh, det blir jag inte. Jag är inte alls mörkrädd. Hun ler varmt, og snur seg halvveis mot mannen sin som går et skritt bak, for å få det bekreftende nikket. Hun går overraskende raskt i sine høye hæler. – Jag har försökt att skriva på café, fast det funkar inte. Det bästa är i en källare. Hälst en ganska mörk källare!

Vi er på vei nedover korridoren med det kongeblå vegg-til-vegg-teppet i fjerde etasje på Hotel Bristol i Oslo. Vi er på leting etter vinduslys. Journalist Christin Lund henger på der bak. Bak dette vakre paret som ville glidd rett inn på hvilken som helst premièrefest i Hollywood. Paret som gjør det aller meste sammen, som nå, hvor de er på turné for å promotere hennes siste bok, «Hvite spor». Paret som har parkert barna hos besteforeldrene for å jobbe. For å vise barna at man må jobbe for å oppnå det man ønsker i livet.

Paret ler og tuller foran kameraet. De stiller seg opp, slapper av, retter seg opp, smiler, er alvorlige, ser på hverandre og i kameraet. De har gjort dette før. Sammen og alene. For alene var hun først. Nå jobber de sammen.

Jeg bare elsker forfattere. Sånn generelt. De har noe ved seg som gjør at jeg automatisk blir full av beundring. De er kloke, kreative mennesker med et pågangsmot og en vilje jeg skulle gitt mye for å ha et snev av. Selvfølgelig blir jeg inspirert. Inspirert til å skrive videre på min egen roman. Den helt spesielle historien. Romanen jeg må reise bort for å få fart på. På tide nå. Det er ikke sant at en journalist egentlig er en mislykka forfatter. Det kan ikke være sant, det. Så er det sagt.

Boken «Hvite Spor» gis ut i disse dager, og jeg gleder meg til å lese den også. Nok en bok med en hyggelig hilsen inni skal få plass på nattbordet mitt. Heldige meg!

Historien til Emelie og Henrik kan du lese i Norsk Ukeblad denne uken. Det er bare å glede seg!

 

Her kan du se teaseren journalist Christin Lund har laget for Norsk Ukeblad: Teaser for Norsk Ukeblad

#emelieschepp #gyldendal #forfatter

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.