Jeg blogger for åpenhet

Forrige fredag ble jeg intervjuet i lokalavisen Varingen, sammen med Mai Eckhoff Morseth, om at vi begge har begynt å blogge. Vi setter pris på at journalisten, Kristin Haagensen, gir sin tillatelse til å gjengi intervjuer og bilder på bloggene våre. Tusen takk til henne og Varingen!

Gripende menneskemøter

Bjørg Hexeberg deler historier fra virkeligheten. Hun blogger om alvorlige ting som sorg og livsstilsendring, men også om morsomme temaer, gjerne der hun harselerer med seg selv.

– Jeg liker å variere mellom alvor og humor. Og jeg elsker mennesker i alle aldre. Jeg skriver ofte om møtene jeg har med mennesker – hva disse møtene gir meg, og får meg til å reflektere over, sier Bjørg Hexeberg (49). Hun sier at bloggen hennes skal være uten filter – og at det handler om å ikke ta seg selv for høytidelig, men likevel på alvor.

Les bloggen hennes på www.bjorghexeberg.no. Bloggen har til nå over 201.000 sidevisninger.

Voksenbloggere i vinden

– Det er viktig å vite at blogging ikke trenger å handle om bare Botox, mote og Kähler-vaser. Voksenbloggerne med skikkelig innhold kommer i full fart, og jeg er glad jeg er en av dem, smiler Bjørg. Dette har hun til felles med Mai Eckhoff Morseth, også fra Rotnes. Begge er fan av hverandres blogger, og de kjenner hverandre fra før, blant annet gjennom magasinbransjen. Bjørg er fotograf og frilansjournalist.

– Jeg elsker å skrive, og å ha spennende samtaler med mennesker. Det å fange øyeblikk og historier med både tekst og bilder, gjør dette til den perfekte jobben for meg, sier Bjørg.  Bloggen startet hun i januar, men hun hadde tenkt på dette lenge, og domenet kjøpte hun allerede for fem år siden.

– Å skrive gjør meg lykkelig, og blogging er en arena der jeg når veldig mange med det jeg vil dele, sier Bjørg.

Familiekjær

Vi treffer henne i familiens hjem i Høgdaveien, helt øverst på Rotnes. Her er det fantastisk utsikt og avslappet stemning. Familie er viktig for Bjørg, noe som gjenspeiler seg i bloggen. Hun skriver godt om de nære tingene, og hun er ikke redd for å by på seg selv.

– Jeg ønsker å bidra til åpenhet for å ufarliggjøre tabubelagte temaer som sorg, om anger, vekttap, det å bomme og å dumme seg ut. Jeg liker også å snakke om det å følge drømmene sine, og det å våge seg utenfor komfortsonen, sier Bjørg.

Hun har en fast spalte som heter “Dagens Arthur”, som kommer hver lørdag morgen. Dette er morsomme historier med gullkorn fra barnemunn, hovedsakelig fra hennes yngste sønn. “Dagens Arthur” er godt kjent blant Bjørgs venner på Facebook, og har blitt etterlyst i bokform flere ganger, derfor ga hun den en egen plass på bloggen.

Fortalte om sorgen

Den 8. februar i år skrev Bjørg et meget sterkt innlegg om da hun som 21-åring mistet sitt første barn. Haakon skulle ha fylt 27 år nettopp denne dagen.

“Du vil aldri bli glemt. Sorgen er til å leve med, og jeg tenker på deg ofte. Du skal vite du var ønsket, du skal vite du er elsket. Akkurat som de tre yngre brødrene dine som kaller deg storebror”,  skriver Bjørg i innlegget som heter «Det går ikke helt over».

– Det hjelper å snakke om det som gjør vondt, og i alle år har jeg snakket sorgen i stykker. Jeg foretrekker å si det som det er. “Jeg har fire sønner, tre av dem lever”, sier Bjørg.

Historien om Haakon er lest av godt over 250.000, sannsynligvis langt flere. Blogginnlegget ble først plukket opp av Nordre Aker Budstikke. Siden ble det delt av blant annet TV2, NRK P4, Aftenposten, KK, Nettavisen, Kvinneguiden og flere.

– Det å miste et barn er dessverre noe mange har opplevd. Jeg synes det er fint at innlegget nådde ut til mange, sier Bjørg, og mener det er en trøst å vite at man ikke er alene. Hun fikk mange tilbakemeldinger på at dette var gripende og sterkt å lese. En av kommentarene lyder slik:  “Herregud, Bjørg Hexeberg, så vanvittig sterkt og vakkert skrevet om det aller verste som kan skje! Jeg grein da jeg leste det. Men tror jeg må lese en gang til.”

– Veldig mange sendte meg meldinger hvor de delte sine egne tøffe historier, og takket for at temaet ble belyst på en sånn måte. Andre igjen skrev at de fikk styrke av å lese at man kan komme videre i livet og få det godt, selv om de står midt oppi alt det vonde akkurat nå, forteller Bjørg.

Dialog med leserne

Bjørg setter stor pris på å få kommentarer på bloggen, og hun prøver å svare alle. Det handler om respekt, mener hun.

– Bloggen er fortsatt ganske ny, og den kommer til å vokse med andre temaer. Som for eksempel reise. Det å møte mennesker der de lever synes jeg er utrolig spennende og lærerikt, sier hun.

For øvrig holder Bjørg også på å skrive bok. Det er en helt spesiell kjærlighetsroman, og hun håper å få den utgitt.

– Hvor liker du best å skrive?

– Hvor som helst! Gjerne hjemme eller på kafé. Jeg har i det siste sittet mye på kafé i Østbanehallen. Nå har jeg fått med meg at det skal åpnes ny kafé på Rotnes, og det er helt supert! Der vil jeg gjerne ha fast plass, slik at jeg kan skrive derfra, smiler Bjørg.

– Ellers drømmer jeg så klart om å ha en skrivestue i varmere strøk. Da skal jeg bruke stråhatt!

Farmornerver

Bjørg er gift med Øivind Staveli, som hun har de to yngste sønnene med, Oscar (19) og Arthur (14). Eldstemann Thomas (26) skal snart bli far, og gjøre Bjørg til farmor for første gang. Nylig fortalte hun om dette på bloggen sin. Først i innlegget «Jeg er ikke klar», og sist i «Ultralyd og roligere farmornerver», hvor hun innleder teksten slik:

“Hei, bitte lille baby! Du som er et 20 cm langt barnebarn og bor inne i den tryggeste hulen i verden. Du som veier like mye som en halv pakke smør og spreller så mye at det nesten ikke går an å ta bilder av deg. Deg, ja!»

Våget å satse

– Bloggen tjener jeg foreløpig ikke penger på. Men på sikt er det absolutt et mål å kunne utvikle den så jeg kan leve av den også. Jeg håper å få flere voksne på min alder til å lese blogger, sier Bjørg. Hun har for øvrig bodd i Nittedal i hele sitt liv, bortsett fra tre år i Belgia som barn, og ett i USA som utvekslingsstudent.

Hun hadde jobbet i ni år ved Ikea på Furuset, som kundeservicesjef og Visual Merchandiser, da hun bestemte seg for å følge hjertet over i nytt og spennende terreng i 2007.

– Jeg forlot en trygg og spennende arbeidsplass, og hoppet ut i en økonomisk utrygg tilværelse som frilanser. Uten å våge, ville jeg har aldri ha opplevd så mye. Jeg er ubeskrivelig glad jeg tok sats, sier Bjørg fornøyd.

Hun fullførte utdanningen som digital fotograf ved Bilder Nordic School Of Photography i 2007, og har siden det jobbet frilanser. Bjørg deltar jevnlig på foto- og skrivekurs i inn- og utland.

– Det å reise ut i verden er noe av det aller beste som finnes! smiler hun. Ellers stortrives hun på hytta på Hvaler, og med å tilbringe tiden sin sammen med dem hun er mest glad i.

Her kan du lese Mai sitt intervju.

Dette er bloggene Bjørg anbefaler:

Bjørgs favorittblogger

Bortebest.no: Her får du virkelig gode reisetips.

Smakenavoslo.no: Mat, oppskrifter og restauranttips.

Trinesmatblogg.no: Norges største matblogger, godt oppslagsverk.

ElisabethHeier.no: Nittedalsjente med vakker interiørblogg.

Antisupermamma.no/blogg: Mammablogg om å senke skuldrene.

En av favorittskriveplassene er i stuen. Av og til går det bra om familien også er der. Foto: Kristin Haagensen

En av favorittskriveplassene er i stuen. Av og til går det bra om familien også er der. Foto: Kristin Haagensen

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.