Dette blir en stor porsjon – sikkert nok til 4 voksne som hovedrett, og mange fler som tilbehør.
Du trenger:
500 gr (2 pakker) bacon i terninger (eller skinke med baconsmak)
200 gr (1 pakke) smårettskinke
2 friskt grønne brokkoli
1 stor rødløk, evt. 2 hvis du vil ha mye løksmak
50 gr pinjekjerner
1 dl solsikkekjerner
1 pose Mache-salat
1 pose majones, eller ca 150 gr.
1 beger creme fraiche
3 ss sitronsaft – helst fra en sitron, men fra flaske funker også.
3 ss eplesidereddik
Salt og pepper
Sånn gjør du:
Rist pinjekjerner og solsikkekjerner i en stekepanne. Ikke gå noe sted – det svir seg lett! Rist på pannen innimellom så du får jevn farge. Snakker av erfaring … Så, stopp i tide – de er ikke gode hvis de blir for mørke. Putt det hele i en skål.
Stek bacon og smårettskinke sprøtt. Dette kan gjøres i ovnen på et stekebrett, så slipper du klinete komfyr. Bare følg med så det ikke svir seg. Rot litt rundt i det innimellom.
Brokkolien skal ikke kokes, bare kutt av bukettene, del dem i småbiter og putt dem i en bolle. Så tar du stilkene og skreller dem, før du deler dem i småbiter også, og legger dem sammen med bukettene.
Kutt rødløken smått, og rør dem sammen med brokkolien.
I en ny bolle blander du majones, creme fraiche, sitronsaft og eplesidereddik. Smak til med salt og pepper.
Så blander du alt sammen, bortsett fra Mache-salaten som skal ligge underst som en seng på fatet. Spar også noe av bacon- og skinkeblandingen og strø det over som pynt sammen med litt persille. Kjøttet ser unektelig mest fristende ut når det ikke er dynket i saus.
Velkommen til en frisk opplevelse – perfekt i sommervarmen!
Dette tok ca. 20 minutter, og er perfekt å ta med til et felles matbord.
Vel bekomme!
Pingback: Brokkolisalat – beste jeg har smakt! -