Nytt og brukt i gammelt landhandleri nord for Seljord

Som regel, særlig hvis man er flere i bilen, kjører man rett forbi steder som dette. Det er min erfaring. De fleste kjører forbi fordi de enten ikke skal ha noe, eller de er mer opptatt av å komme frem. Hvis man derimot velger å stoppe, unne seg en liten pause, er sjansen stor for at du får en opplevelse som jeg fikk.

På vei hjem fra jobb for noen uker siden kom jeg over et skilt i veikanten. Noen meter fremme skulle “Siloen” ligge. Nysgjerrigheten vant, så jeg parkerte og gikk inn. Umiddelbart ble jeg tiltrukket av gode lukter, vakkert møblert butikk, og et stort smil fra Merete bak disken.

Med Siloen har Bjørg og makker Ida skapt en butikk med sjel, i lokalene som var landhandleri helt frem til 1990. De fant både rosiner og melrester i skuffene da de overtok i september 2017, og safen og de gamle posthyllene er intakte og i bruk. Riktignok ikke til verdisaker og post, men i bruk.

Damene er opptatt av gjenbruk, bærekraft og miljø, og velger varer deretter. De samarbeider rett som det er med Borgen Brukt, som også ligger i Seljord, og opplever at de gir både bygda og de tilreisende et godt tilbud. Dette er jenter som ikke lar seg stoppe av å bo på et lite sted. Jeg var der en god stund, og det kom nye kunder hele tiden. Noen for å handle, noen for å skravle over en kaffe. Med nettbutikk i tillegg, vil nok denne sjappa holde koken i lang, lang tid.

IMG_0473

Bjørg Draugedal Heggtveit drev Siloen i et lokale lenger unna, og da det gamle landhandleriet kom for salg, med kjøpmannsdisk, safe og posthyller intakt, kjøpte hun eiendommen uten å blunke. Bjørg som egentlig startet den lille butikken sin for moro skyld, hadde ikke regnet med så stor pågang. Fra å være nærmest en hobby til å sysselsette både seg selv og to til har det bare gått et par år. Hun angrer ikke på at hun satset! Merete jobber i barnehage, men også her – fordi det er så veldig koselig!

IMG_0472

Siloen selger varer fra flere gode leverandører, og i dette hjørnet finner du de smakfulle godsakene, både lokalproduserte og fra større produsenter. Siloen har også nettbutikk.

IMG_0471

IMG_0470

De gamle posthyllene og safen sto her da Bjørg overtok, og passer perfekt til dagens drift.

IMG_0468

Fristende!

IMG_0467

Man kan være her lenge og bare beundre rommene og gjenstandene.

IMG_0466

Barnebarnet mitt har en lignende bil. Veldig populær!

IMG_0465

Jeg liker godt variasjonen i materialbruken her, og hvordan hun samler fargene. Det gir en spesiell ro til interiøret når man tar det litt rolig og er bevisst på hva man setter sammen.

Visste du ikke at trengte en gave? Eller et brød? Eller at kjøkkenet ditt kunne trenge en ny vaskeklut? Hva med putesituasjonen på hytta - kunne det kanskje være på tide med en oppgradering? Nei vel, men en kaffe og en hyggelig prat med eieren Bjørg eller XX - det burde du unne deg. Du vil ikke bli skuffet!

Bjørg setter sammen vakre stilleben i butikken, og resultatet er inspirerende for både lommeboka og kreativiteten. For hvorfor ikke tenke i stilleben hjemme også? Grupperer du gjenstandene dine, vil de fremheve hverandre, og det ser ryddigere ut.

Sånn ser det ut fra veien - lett å finne!

Sånn ser det ut fra veien – lett å finne! Et ekte gammeldags landhandleri!

Visste du ikke at trengte en gave? Eller et brød? Eller at kjøkkenet ditt kunne trenge en ny vaskeklut? Hva med putesituasjonen på hytta – kunne det kanskje være på tide med en oppgradering? Nei vel, men en kaffe og en hyggelig prat med eierne Bjørg eller Ida – det kan du sikkert unne deg. Eller Merete som jeg møtte først. Du vil nok ikke bli skuffet, du heller!

Det er ikke første gangen jeg stopper ved et skilt i veikanten. Det er alltid en gave! Prøv selv! Litt glad jeg kjørte Minien, for der er det ikke plass til møbler. I alle fall ikke så mange. Blunkesmilefjes.

 

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.