Før du tenker på å hamstre!

Å hamstre ligger i vår natur. Med coronavirus i absolutt alle kanaler er det lett å bli revet med. Her også. Men!

Junior kom i dag hjem fra den stengte videregående skolen, og vi satte oss ned for å lage en bestilling på nett for å få matvarer levert på døra i neste uke. Ingen av oss skal gå unødig ut blant folk de nærmeste ukene. Ennå vet vi ikke hvordan dette vil arte seg i praksis, men vi er positivt innstilt på å bidra i en felles dugnad med resten av landet og verden.

Så skal vi altså lage en bestilling.

“Men, vent litt! Vi skulle ikke tatt en titt i skapene først? Det kan jo faktisk hende at vi kan klare oss veldig lenge?” Spørsmålet ligger ikke lenge i lufta før han spretter han opp, vasker over benken han skal sette tingene på, og går i gang med å tømme skuffer og skap.

Sjekk ut hva du har før du handler. Egentlig bør man vel alltid gjøre det?

Sjekk ut hva du har før du handler. Egentlig bør man vel alltid gjøre det?

I tillegg til dette har vi tre fulle frysere med både proteiner og frosne grønnsaker, så dette skal gå bra. Bare se her – den lille fryseren på kjøkkenet har faktisk ikke plass til mere, den!

Her ligger flere middager klare. Smoothie kan vi lage også, og jaggu ser jeg ikke en liten ispinne. Ingen nød her!

Her ligger flere middager klare. Smoothie kan vi lage også, og jaggu ser jeg ikke en liten ispinne. Ingen nød her!

I tillegg har vi en diger fryser i kjelleren, og to i kjøleskapene. Vi har nok mat! Det vi kanskje går tomme for er dopapir, Paracet og såpe. For der var det allerede tomt på nettet, gitt. Men, jeg stoler på at butikkene får leveransene sine, og at vi kan unngå å måtte hamstre noe som helst. En annen viktig ting – tenk på de som jobber i butikkene. Ikke gå dit hvis du hoster eller føler deg dårlig – må du absolutt ha noe kan du kanskje spørre om hjelp?

IMG_4802

Det må gå sykt mye fiskesuppe her i huset … eller kanskje ikke, siden det er fiskebuljongen det er mest av i skuffen? Og gelatinpulver – hva i all verden bruker jeg det til?

Vi har fått en gylden anledning til å gjøre noen endringer i vårt dagligliv. Vi kan velge å gjøre det til et pes, eller vi kan ta muligheten og gjøre det beste ut av det med et smil.

Jeg har ikke hamstret - jeg har tømt skapene!

Jeg har ikke hamstret – jeg har tømt skapene!

Må da kunne klare å leve på dette en stund?

Må da kunne klare å leve på dette en stund?

En typisk førjuls-smell jeg pleier å gå på ... holdbar til neste jul, håper jeg.

En typisk førjuls-smell jeg pleier å gå på … holdbar til neste jul, håper jeg.

Alt jeg trenger å gjøre nå er å sortere og lage en oversikt, så kan jeg bestille bare det vi faktisk trenger. Det kan hende vi ender opp med noen underlige smakskombinasjoner skulle det bli krisekrise, men foreløpig har vi til frokost, lunsj og middag. Og mer trenger vi virkelig ikke. Vi trenger ikke å hamstre! Vi trenger å spise fra frysere og matskap! Og tenk så mye vi kan spare. Det er jo gøy i seg selv!

Benytt anledningen til å lage nye rutiner!

Jeg synes ikke husvask er det mest morsomme å bruke tid på, det innrømmer jeg gjerne, men jeg vil gjerne bo i et rent hjem. Derfor får skap og skuffer litt ekstra oppmerksomhet nå, av helsemessige grunner. Da blir det dårligere vilkår for lagring av virus her hjemme også, håper jeg. For det er mye god helse i å ha orden i hjemmet sitt – det er ingen hemmelighet at rot skaper kaos, og det roter det til for oss på så mange måter. Jeg synes det er sykt irriterende å måtte lete etter ting fordi de ikke ligger på plassen sin. Så nå skal jeg bruke energi på det!

Hvorfor ikke bruke denne karantenetiden på å lage gode rutiner hjemme? Det skal jeg. Det skal vi. I alle fall skal “vi” det når jeg bare får fortalt det til de andre.

God karantene, folkens – jeg digger å være med på dugnaden, og skal gjøre mitt aller beste for å unngå å spre smitte!

IMG_4799

Takk for kjempegod hjelp, Arthur! Snart skal du få hjelpe til enda mer. Juhu!

 

 

Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.